Objavljeno dana Ostavite komentar

PERGA – NAJZDRAVIJI PROIZVOD IZ KOŠNICE

Med je jedna od najzdravijih hrana koju možemo pronaći u prirodi, njegova lekovita i hranljiva svojstva poznata su još od davnina, međutim, malo ljudi zna šta je Perga i koliko je zapravo neophodna našem organizmu.

Šta je Perga?

Perga predstavlja najvredniji sastojak svih Miamar proizvoda pčelinjeg porekla. To je fermentisani polen koji pčele stvaraju na sledeći način: unose u košnicu polen sakupljen sa cvetova, zatim ga prerađuju dodajući mu enzime iz pčelinjih izlučevina i onda ga zalivaju medom. Pod uticajem ovih procesa  dolazi do fermenticaje koja traje oko 21 dan. Perga je jedna od najvrednijih ,,superhrana” s obzirom na svoj energetski bogat sastav i visoku koncentraciju proteina. Za razliku od sirovog polena, perga ima 10 puta više hranljivih sastojaka. Sirovi polen gubi relativno vrzo svoju hranljivu vrednost, dok perga zahvaljujući procesu fermentacije zadržava svoju hranljivu vrednost do 17 godina!

Perga je naročito bogata vitaminom P – rutinom, koji je u pergi prisutan u izuzetno visokoj koncentraciji, većoj nego u bilo kojoj drugoj namirnici. Od vitamina obiluje i provitaminom A, zatim vitaminima B grupe, kao i vitaminimi C, D, E i K. Nutritivne komponente  perge osim vitamina su i belančevine, ugljeni hidrati, masne kiseline i sve nezamenljive aminokiseline, minerali, proteini, polifenoli, eterična ulja, enzimi, pigmenti i druge biološko aktivne prirodne materije.

Perga jača imuni sistem, blagotvorno deluje na nervni sistem, poboljšava aktivnost mozga i preporučuje se osobama koje imaju problema sa memorijom, reguliše nivo holesterola u krvi, pomaže kod problema sa impotencijom i neplodnošću, ukratko – poboljšava kompletno psihofizičko stanje organizma!

Ostavite odgovor